Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 24 november 2014

Hoe ervaart u de nieuwe WMO?

Vanaf 1 januari 2015 start de vernieuwde Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Een aantal zaken die vroeger onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vielen gaan dan over naar de WMO en komen onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Bij het aanvragen van een WMO voorziening zal er vanaf 2015 meer beroep worden gedaan op de zelfredzaamheid van de aanvrager en eventuele hulp vanuit zijn omgeving. Voor het overige worden maatwerkvoorzieningen geboden die zo goed mogelijk inspelen op uw specifieke hulpvraag.

D66 is erg benieuwd hoe u deze nieuwe ontwikkelingen ervaart. Heeft u vragen, opmerkingen en/of klachten? Neem dan contact op met D66 raadslid Jeannette Pietersen! Dat kan door een e-mail te sturen naar j.pietersen@diemen.nl of via het contactformulier op de website.