Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 20 februari 2015

Diemense jongerenraad geïnstalleerd

De gemeente Diemen heeft donderdag 19 februari de jongerenraad geïnstalleerd. Deze raad bestaat uit dertien enthousiaste jongeren uit Diemen.

Het idee achter de instelling van de jongerenraad is om jongeren meer bij de politiek te betrekken en ze inspraak te geven. De groep jongeren kan de gemeenteraad en het college van B en W — gevraagd en ongevraagd — adviseren over onderwerpen die jongeren aangaan. Zo kunnen ideeën en suggesties van jongeren het lokale bestuur sneller bereiken en kunnen de belangen van jongeren goed in beeld worden gebracht. Het gemeentebestuur kan hiermee vervolgens aan de slag.

Een aantal raadsleden en fractie-opvolgers heeft zich aangemeld om de jongerenraad te begeleiden. Namens D66 zijn dat fractievoorzitter Kai de Haan (initiatiefnemer van de jongerenraad) en fractie-opvolger Francus Simonetti.