Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 1 april 2019

D66 dient amendement in om bewoners te betrekken bij uitbreiding blauwe zone

Afgelopen donderdag stemde de gemeenteraad over het voorstel van het college om heel Diemen-Zuid blauwe zone te maken. Dat ging buiten de gebruikelijke procedure van uitbreiding om: normaal wordt een wijk pas blauwe zone als een meerderheid van de bewoners daar om vraagt of als er een te hoge parkeerdruk is gemeten. Hiervan was bij sommige wijken geen sprake.

D66 heeft daarom een amendement ingediend om eerst een peiling te houden onder de inwoners van de enkele wijken in Diemen-Zuid, en afhankelijk daarvan al dan niet op korte termijn een blauwe zone in te voeren. Het amendement werd niet gesteund door een meerderheid.

Nu het amendement niet is aangenomen wordt in heel Diemen-Zuid zo snel mogelijk een blauwe zone ingevoerd. Wij zijn teleurgesteld dat het amendement niet is aangenomen. Partijen roepen regelmatig dat zij bewoners willen betrekken bij veranderingen in hun omgeving, maar helaas hebben ze bij deze concrete mogelijkheid niet de daad bij het woord gevoegd. D66 blijft zich in Diemen in ieder geval altijd inzetten om inwoners zo veel mogelijk bij het beleid te betrekken.

Thema

Verkeer en vervoer

Goede fietsverbindingen, een ruim aanbod van openbaar vervoer en de nabijheid van meerdere snelwegen zorgen ervoor dat Diemen zeer goed bereikbaar is. Deze bereikbaarheid is voor veel inwoners en ondernemers een belangrijke reden om zich in Diemen te vestigen. De nadelen die al deze verkeersbewegingen met zich mee kunnen brengen, moeten echter zoveel mogelijk worden beperkt.

Lees meer