Steun ons en help Nederland vooruit

Publicaties

D66 gaat komende vier jaar voor eigen gezicht Diemen

Op woensdag 19 maart 2014 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Diemen. Van alle partijen die vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad is D66 de eerste partij die haar partijprogramma presenteert. Op de vernieuwde website is te lezen dat zij het eigen gezicht van Diemen de komende vier jaar verder willen ontwikkelen. De democraten scharen hieronder het verbeteren van de openbare ruimte en het uitbreiden van het vrijetijdsaanbod. Samen met bewoners en lokale organisaties willen zij dit uit gaan voeren.

Lijsttrekker Jeroen Klaasse licht de plannen toe: “Allereerst moet Diemen veilig zijn”, zegt hij. “Maar het moet er ook mooi uitzien en het moet levendig zijn. Dat bedoelen we met een eigen gezicht. Diemen moet herkenbaar zijn.”

De angst van sommige bewoners is dat de gemeente wordt opgeslokt door Amsterdam, zo constateren de Democraten. Terwijl de grootte van de gemeente volgens Klaasse juist de kracht is van Diemen. “Het schaalniveau zorgt ervoor dat de politiek dicht bij de inwoners staat”, is zijn lezing na vier jaar gemeentepolitiek. “Bij grote gemeentes is dat lastiger. Toch zijn we voor regionale samenwerking als de kwaliteit van de dienstverlening daardoor toeneemt. Uiteraard moet er wel aandacht blijven voor het eigen gezicht.”

De partij wil ook door de levendigheid in de gemeente te vergroten bijdragen aan het eigen gezicht. Dit willen ze onder meer realiseren door winkeliers de mogelijkheid te geven om op zondag open te gaan, zo is te lezen op de vernieuwde website. Ook gaan ze zich richten op het behouden en versterken van de voorzieningen, zoals de sport- en cultuurfaciliteiten, scholen en buurthuizen.

“Met enkele nieuwe gezichten is D66 klaar voor de verkiezingen”, zegt Klaasse. “Afgelopen vier jaar hebben we kunnen bouwen aan de herkenbaarheid van onze partij in de gemeente, en dat is goed gelukt. Onze eerdere ervaringen, aangevuld met nieuw bloed en nieuwe ideeën, maken dat we goed voorbereid aan de verkiezingen zullen beginnen”, aldus de lijsttrekker. “Jullie horen nog van ons, ook via social media.”

Het complete partijprogramma van D66 Diemen is vanaf vandaag te lezen op de website diemen.d66.nl.

Gepubliceerd op 05-12-2013 - Laatst gewijzigd op 22-11-2018