Steun ons en help Nederland vooruit

Vestigingsklimaat

D66 ziet een aantal concrete maatregelen om het vestigingsklimaat in Diemen te verbeteren. Allereerst moet goed worden gekeken naar de bestaande regels en vergunningen. Waar mogelijk moeten deze versimpeld of zelfs afgeschaft worden. Ondernemers moeten zo min mogelijk tijd en geld kwijt zijn aan bureaucratie. Dankzij D66 is in de afgelopen periode bijvoorbeeld de reclamebelasting afgeschaft.

Daarnaast moeten de mogelijkheden worden onderzocht om de gehele gemeente te voorzien van snel internet. Glasvezel is een optie, maar met de voortschrijdende technologische mogelijkheden moet er ook gekeken worden naar 4G en de opvolgers hiervan. D66 vindt dat de gemeente hierover in voortdurend overleg moet blijven met de telecombedrijven.

De gemeente kan ook door kleine initiatieven ondernemerschap stimuleren. Dit jaar is gestart met een masterclass ondernemen voor startende ondernemers (het zogenaamde ZAAI-traject). Startende ondernemers kunnen nuttige tips en adviezen krijgen van ervaren ondernemers en professionals. D66 wil dit succesvolle traject elk jaar herhalen, zodat startende ondernemers net dat duwtje in de rug krijgen.

Laatst gewijzigd op 22 november 2018